Kluven, pigg & positiv

Hej!
 
Idag är en sån där dag då man får vara en förvirrad tant som varit hemma lite för länge och har lite för lite idéer på vad man ska göra med denna iskalla vinterlördag i Januari. Jag kan tänka positivt för en stund och säga vad jag ser fram emot:
 
  • Romme-resan på tisdag
  • Att Gustav Fridolin från miljöpartiet skall svara på mitt mail (klura på den ni)
  • Frozen har premiär på fredag!!! 
  • OneRepublics konsert den 11/3

Det är fina grejer det, hjälper en genom vardagen lite! Vi suddar ut dem fula delarna innehållande prov, plugg och panik och tänker på det roliga vi har framför oss istället. I alla fall för stunden. Sen var det ju där om att komma på något att göra för stunden också... Hmm...
 
Adjö från TT 
 

Kärlek, livet & perfektion

Hej!
 
 
Ibland kan man känna sig tom. Ensam. Uppmärksam på saker som ingen annan tycks märka. Det är inte lätt att vara sjutton år i det här samhället, jag säger bara det. Om man tänker efter har vi inte så mycket att säga till om. Vi hamnar i det land vi föds i, i den familj vi föds in i och det är som det är och det blir som det blir. Jag är oerhört tacksam för min familj. Jag älskar de varje dag och det kommer jag göra hela mitt liv. De må vara kaotiska och asjobbiga ibland, men jag älskar dem. Jag älskar mina vänner, att vi oavsett var vi är nästan alltid kan skapa glädje, skratt och kärlek. Ändå kan jag känna mig så ensam ibland. Varför?
 
Åh, det finns ju så mycket man vill reda ut och lösa och fixa hela tiden, men det är kanske precis det man inte ska göra? Inte försöka sätta temporära plåster på allt, utan istället acceptera att såret kommer svida ett tag men att inget varar (fyndigt!) för evigt. Jag väljer att inte försöka förändra mig själv. Utan att istället se till det som andra säger är bra och som man kan se är någorlunda ok för tillfället. Ingen. Är. Perfekt.
 
Adjö från TänkarTT 

Sjuk, fundersam & Öppet Hus-tankar

Hej!
 

Väldigt ofta finns det alldeles för mycket att tänka på och idag är en sådan dag. Med bultande huvud och pyjamasbyxor har jag bestämt mig för att strunta i vardagskaoset några dagar. Vi får se hur det går med det. Förhoppningsvis reagerar jag positivt på tid, té och serier i överflöd för det har jag länge eftertraktat.
 
Igår var öppet hus på skolan och där la jag mina sista krafter från veckan, för atmosfären under öppet hus är mys, gemenskap och engagemang. Alla är glada och taggade på att visa nästa årskull att här inne kommer ni skratta, gråta och leva mycket mycket mer än ni tror.
 
Daniel och vår alldeles egna språkfantast till lärare: Anna Raab... 
...smög sig in på ett foto under dem tre timmar vi spenderade runtom i tegelbyggnaden. Jag inser ju att jag kommer att sakna hela grejen av att gå i skolan och vara i den miljön. Men jag har dyrt och helit svurit i min dagbok att jag aldrig får/kommer/ska sakna skolarbetet. Jag kommer alltid tycka att det är fel upplagt. Men just nu tror jag att jag tar en paus från att klaga på allt. För det blir lättare så! Lättsamhet leder till lycka, i alla fall för stunden, och även om lyckan aldrig är konstant så kan det påverka glädjen man upplever efteråt. Det var en trevlig dag i skolan och det var värt att ignorera mitt någorlunda krassliga tillstånd. Nu övergår jag till viloläge och återkommer vid friskare tidpunkt!
 
Smittfri kram (eller nej förresten...) från TT 

Skidresa & Schladming

Hej!
 
Livet i Österrike och vår resa i Schladming har tagit sig fram till hela fyra dagar nu och skidåkningen är i full gång. För varje dag som går blir jag tröttare och tröttare och idag är inget undantag då jag ramlade i backen (det var så dags) och har vridit båda mina knän så jag knappt kan gå. Perfect timing, as always. Men jag tänker inte ge upp och imorgon är en ny dag. Och dagen efter det... Och den efter det... Skidåkning är skitjobbigt, men skitkul. Miljön här i Alperna är helt fantastisk. Det går inte att beskriva med ord, ärligt talat. Kanske med en bild, dock!
 
Skidbacken under en fin soldag

 
Här ser vi VM-backen i Österrikes Planai som om bara någon månad är full av hejjande Österrikier som är nära att bli påkörda av all världens skidåkare under VM. Jag måste faktiskt få säga att jag tog mig ner för den helskinnad! Men svarta backar är nästan inte kul, alla skidexperter är galna som störtar ner för dem, men häftigt var det att ha provat.
 
Fin resa var det. Fint.
 
Adjö från skidåkarTT  

Nyårsafton, sprak & kärlek

Hej!
 
2014
 

Nytt år, nya tag. Nytt liv, nytt hopp. Det är tiden för 2014 nu, den första januari på ett år som aldrig varit förut. Det här är året av optimism och ingen social press. Jag har haft en jättefin nyårsafton och varit med rätt människor på rätt plats vid rätt tidpunkt. Tack alla som firade med varandra igår! 
 

Jag, Lovisa, Agnes och Elvira firade tillsammans med fabulous middag och sprakande efterrätt innan tolvslaget
Good job, girls!
 
 GOTT NYTT TILL ER ALLA
 
Nu. Kör. Vi.
 
Adjö från ett nytt år och från TT 

Välkommen

♥ Goddag mina hjärtevänner! ♥ Jag är en 17-årig tjej som lever i ungdomens djungel, men tänker i tanternas sinne! Med inspiration från boken "Supertanten" skriver jag och bloggar om allt mellan himmel och tant-tips. Bakning, klädfynd, musik, vänner, böcker, filmrullar, skola, livet, allt! Med prickar, tekoppar och kjolar i centrum kan du följa mitt "gladlynta" liv som tonårstant 2014

RSS 2.0