Katy Perry & Prism

Hej!
 
Även om jag stolt visar upp mina prickar och baskrar så har jag en svaghet för modern popmusik. Och nej, jag ska inte prata om One Direction!!
(Det blir senare!)
 
 
Jag talar om Katy Perry's nya album Prism. Det är musiken som inspirerande virvlar omkring i mina öron just nu, både på väg till skolan och från. Och hemma i köket. Och i mitt blommiga rum. Och i badkaret. Och just nu! Överallt, d.v.s. Skivan är fantastiskt bra och trummorna och basen är något alldeles extra. Högst lyssningsbar, om du det nu är ett ord...
 
Det var allt från TT idag! 

Kärleksmums & Utbrott

Hej!
 
Ja då var man än en gång igångsatt att baka glutenfritt och denna gång måste jag faktiskt säga att jag blev riktigt nöjd och stolt. Jag är inte ironisk, även om så brukar vara fallet. Denna gång har jag gjort Kärleksmums, men med en liten extra tvist av MYCKET choklad. Det gillar vi! Anledning var att jag skulle baka till musikalgruppen, där det var mycket uppskattad med mina fyrkantiga så chokladverk!
 
 
 
Bakningen är i full förberedelse!
 
Jaa... Detta inplastade foto ska förklaras...
 
Även fast de blev mycket lyckat bakade så vet vi alla att 'No good deed goes unpunished' (ja jag citerade just Mean Girls). Ni ser kanske på fotot ett litet hörn av en vit kartonglåda? När jag var klar med mumsen och skulle försöka pakiterade de att ta med så var det det som jag till slut kom fram till att lägga de i, i två lager. Men det var inte utan irritation... VEM KUNDE TRO ATT DET SVÅRA MED ATT BAKA ÄR ATT PAKITERA NÄR MAN ÄR KLAR!? SÅ frustrerande. Grrrr! Ja, så det spårade lite. Hehe. Men sånt gör tanter också!
 
Så anledning till att jag fotade de med plast på i en tråkig kyl är för att eran kära tonårstant är en trött, arg och lat en som inte gör som hon borde hela tiden! Oj jag skrev om mig i själv i tredje person... Skumt! 
 
Adjö från baknings-TT 
 

Glutenmässan & Presenttack

Hej!
 

Som tidigare nämnt så spenderade jag min lördagsförmiddag i Kistamässan på den årliga anordningen av Glutenmässan. Det må låta hur nördigt eller töntigt som helst men det är min verklighet och jagt tycker det är alldeles förträffligt att det finns en dag om året då jag kan träffa andra människor med samma problem som jag. Då blir det inte riktigt längre som en begränsning utan man går runt bland allla kaosiga människor och känner tillhörighet och skäms inte över att man behöver vara krånglig med glutenfritt, för alla här är lika krångliga! Dessutom är ju allting i hela hallen glutenfritt också, vilket är en extra bonus! Jag åt godisremmar idag för första gången. Det var fantastiskt äckligt!
 
Min systro kommer ju slå mig lite för att jag lägger upp denna bild på henne, men jag hade det så trevlans med henne idag att det får hon stå ut med! Våfflorna i handen var goda, och gratis!
 
 "Gott utan gluten". Ja, det är det faktiskt. Även fast många inte tror det.
 
Stora som små kan man njuta av glutenfria produkter
 
Det var väl ungefär så här kaos det var. Förlåt alla tanter att jag gick in i er, det var för trångt, men jag sympati-tantar här på bloggen och dedikerar detta till er, sisådär tanter emellan
 
---
 
För att gå över till andra ämnet så ville jag bara visa upp denna fint inslagna present jag fick innan helgen. Tack!
Tillräckligt tantig för att göra en 17-åring glad!
 
Kärlek från den glutenfria TT 
 
 

Monkishopping & Färglöst

Hej!
 

Efter ett smärre kaosigt besök på Glutenmässan som anordnas varje år (mer om det samt bilder finns i inlägget ovan) tog jag och min mor oss vidare till gallerian för att inspireras och uppdatera garderoben lite. Det blev ett besök på Monki som resluterade i två, något färglösa, klädesplagg:
 
En länge önskad svart kjol, knälång med plissering och elegans
 
En mysig, också önskad, mjuk tjocktröja att leva i under vintermånaderna
 
Det var det om det, nu var det så i alla fall!
 
Adjö från en nyshoppad TT 
 

Skolstart & Pessimism

Hej!
 

Jaha, nu börjar skolan igen. Hur taggad ska man vara? Enligt skolverket ska vi nog hoppa upp och ner för att vi 1. har fått ett bättre, mer utvecklande, skolsystem som fungerar perfekt och 2. vi är duktiga elever som älskar att gå till skolan kl. 7 på morgon. I wish.
 
Ja, ni läser rätt, detta är ett pessimistiskt blogginlägg. Lite får man klaga också. Skolan är ett ultimatum för klagomål. Så det var det om det.
 
 Åh här ser vi ett fint exemplar på den vackra Elvira 
 
Jag passar på att slänga in en bild som representerar hur mycket sommaren är totalt över och att det är November, för sjutton gubbar. Varför det är varmt ute just nu är väl p.g.a. klimatförändringar för varmt är det inte om någon månad. Jag älskar Sverige. Jag är inte ironisk (klura på den ni).
Långsamma och trötta hälsningar från den tillfälligt pessimistiska TT 

FILM: About time

Hej!
 
Längd: 123 minuter
Genre: Komedi, Drama, Romantik, Sci-Fi
Prickiga tekoppar:   av fem möjliga.
 
Denna film är en mysig, äkta och händelserik filmrulle som jag gärna skulle se om! Inte minst för att jag har gått och taggat inför den i nästan ett halvår (hmm undra varför, kan bero på att Love Actually och Notting Hill är från samma skapare). Men denna är annorlunda från filmerna innan. Den här filmen står inte för perfektionism eller detaljer, den har fina, underförstådda budskap och jag älskar Rachel McAdams karaktär, just för att hon inte är så karaktäristisk! Hon är bara som hon ska vara i den här filmen. Osäker, vacker och ärlig.
Väldigt sevärd och det är nästan så man fäller en och annan tår där inne i biosalongen. Mysigt var det!
 
Hälsningar från TT 

Cake Pops & 17-åring

Hej!
 
Tanten har växt upp till 17 år och väljer att spendera sin dag tillsammans med mina mor- och farföräldrar, såklart! De är ju kloka 70 +are, det kan inte bli bättre. Böcker är vad man får av de i födelsedagspresent också och det är högst uppskattat! I inlägget ovan skriver jag om filmen 'About time' som jag, Agnes och Amanda upplevde tillsammans igårkväll, en perfekt avslutning på en annars lyckad födelsedag. Tack mina fina hjärtevänner 
 
Även speciellt tack till min knasiga bästa kompis Agnes som gjorde dessa till mig:
Cake Pops, en mycket trevlig boll (oj, konstigt uttryckt) fylld med kakdeg inuti och choklad utanpå. Jag och mina smaklökar tackar hennes kreativa egenskaper för bakning. Nom, nom! (Secret message: Yo my name is Nicholas, and this is ridiculous, got my cake pops and it is deliciousness)
 
 
Ja men åh så charmerande, detta representerar ju precis så normala som vi är. En bild säger mer än tusen ord! (Don't kill me, darling)
 
Detta är ett litet Viktorianskt bokhus som jag fick av min käre morfar. London har alltid förtjusat mig och det har inte gått förbi morfars öga. Man viker alltså upp huset och bara njuter av den fantastiska arkitekturen (jag låtsas som att jag kan något om det) som pryder Londons smala, bullriga villagator.
 
Läsa bör man annars dör man. Här är en bok fylld med short stories av Nobelpristagaren Alice Munro och en lite mer ungdomlig bok kallad Fjärde riket
 
Vi försökte att hålla ett normalt leende, men alla vet att när man har självutlösare på 10 sekunder börjar man alltid spricka upp i skratt efter ca 9 sek. Systro 
 
 
Släkten har testund. Testunder finns för få av!
 
Jag är så glad att det finns människor i min närhet som bryr sig om mig och vill fira mig när jag fyller år. Tack 
 
Adjö så länge från TT 
 

Presentparty & Födeledagsmorgon

Hej!
 
Det blir mycket tjafs om födelsedagar såhär i början, MEN! Det får det vara, för idag är jag ett födelsedagsbarn och har en ursäkt att göra vad jag vill och kasta tårta omkring mig! Det är tur jag är en civiliserad tant i mina bästa år så att jag inte utnyttjar födelsedagskraften.
(Mohaha)
 
Jag vaknade upp till sång och godsaker, men framför allt: PRESENTER!
Jag tog mig friheten att fotografera mästerverken!
 
London ligger mig varmt om hjärtat och denna födelsedag är inget undantag att hylla England och dess vackra flaggas konturer. Denna gång i en videungsmjuk svartvit mysfilt
Som den tant jag är önskade jag mig självklart något fint att ha i linneskåpet, här ser vi två fluffigt vita & mjuka handdukar och fyra rosenröda örngott (färgen på bilden gör inte örngotten rättvisa, men eftersom jag envisas med att ha en 'antik' effekt på alla mina bilder så ser de lite annorlunda ut!)
Skjortor är ett måste i min tantgarderob just nu och trots dess moderna tappning är denna havsfärgade bomullsskjorta en fin gåva från mina fina föräldrar.
 
Nu kommer den stora bomben för som ni ser har jag här tre bilder på en helt fantastiskt underbar banjo! Ni förstår, det är inte bara tantböcker och tekoppar som inspirerar detta idag födelsedagsbarn utan det ligger även ett stort musikintresse bakom allt. Jag har länge spelat gitarr på min kära Harry (ja, han är döpt) och nu tar vi det till nya nivåer! Jag har aldrig spelat banjo i hela mitt liv. Där var det sagt! Men det hindrar inte mina ivriga fingrar från att ta död på det faktumet redan idag! Faktum är, att jag ska sätta mig redan nu och börja förstå hur denna manick ska tas hand om! Frågan är bara vad hen ska heta...
 
Här ser vi även en bild på Harry, i hans yngsta dagar. Runt ett år sedan som han föll i mina armar!
 
Men nu är det nya tider och banjolyckan smyger sig fram. Nu ska jag gå och spela lite falskt!
Adjö från TT 

Födelsedagsbrunch, Bloggstart & Gofika

Hej!
 
Är detta starten på en ny tantblogg? Svar: JA! Från och med nu kan du här läsa om mig och mina upplevelser, idéer och tankar. Min kamera ska försöka vara med så mycket som möjligt för att fånga möjliga framtida inlägg på bild. Men inte vill väl ni se en massa text på rad efter varandra i ett blogginlägg, nej, man vill ju skåda vackra bilder, inte sant!
 
Idag blev jag glatt överraskad med en födelsedagsbrunch på morgonkvisten. Bättre vänner får man leta efter! Vi åt ett extremt gott knäckebröd och de hade bakat en citronkladdkake-tårta med grädde, maräng och hallon.
Tack mina fina gummor 
Den otroligt söta och bedårande hallontårtan suktar oss
En helt fantastisk bok skriven av Elin Ek (även känd som Grynet), jag har inte ens läst en sida än och jag älskar den redan! Undra om det har något med titeln att göra...
Monopol är i högsta grad ett heligt spel i alla tillfällen. Detta var inget undantag! 
 
---
 
Eftersom det imorgon är min födelsedag fortsatte dagen med att baka till morgondagen! Som glutenintolerant tonårstant får man anpassa livet till glutenfritt bak och vad passar då bättre än en glutenfri bakbok:
 
Min mor hjälper mig i köket. Vad är väl en dotter utan sin mor?
(Lite långsammare på att baka)
Hasselnötskakor
Cupcakes i sin skapelse
Cupcakes i sitt esse: färdiga!
Kakorna ligger nu och gosar sig och sover i en burk över natten, vilket jag också ska göra för att vila upp mig efter en händelserik dag. Fast tja, inte i en burk hoppas jag!
Adjö och Godnatt från TT 
 
 

Välkommen

♥ Goddag mina hjärtevänner! ♥ Jag är en 17-årig tjej som lever i ungdomens djungel, men tänker i tanternas sinne! Med inspiration från boken "Supertanten" skriver jag och bloggar om allt mellan himmel och tant-tips. Bakning, klädfynd, musik, vänner, böcker, filmrullar, skola, livet, allt! Med prickar, tekoppar och kjolar i centrum kan du följa mitt "gladlynta" liv som tonårstant 2014

RSS 2.0