Frozen

Hej!
  
 
 
Är det fel att lyssna på en låt från en fantastisk kommande Disneyfilm? 
Svar: Nej. Det är lycka!
 
Därför klistrar jag in en länk till den, så ni kan njuta lika mycket som tant grus här borta. P.s. Den finns i 2938383 olika varianter, bland annat på franska och spanska, mums!
 
Frozen-premiären närmar sig i takt med att skolstarten smyger sig fram. Halva tvåan har snart gått. Halva gymnasietiden. Klar. Eller blir den någonsin det?
 
Adjö från TT ❤

Strumpor & Glädje

Hej!
 
Ja, här kommer ett random (oj, bra ordförråd!) inlägg om strumpor. Alla har väl ett blogginlägg om strumpor? Dah. 
Nej men tänk att man kan bli så glad av ett par prickiga, rosa strumpor! Det KAN vara så att det är därför företaget valde att heta Happy Socks, också, men det är bara en vild tantgissning.
 
Strumpor är underbara och underskattade! Tack för mig!
 
Adjö från TT 

Stadssång, juldagen & bio

Hej!
 
Trots julaftons eko som klingar under juldagsmorgon så tar jag och min syster oss ut på stan och sjunger julsånger för folket. Det var inte kallt, det var inte jättejobbigt och vi fick in 181 :- på 45 minuter, så jag klagar inte. Optimism <3. 
Även under denna dag har vi upprätthålligt vår familjetradition att gå på bio på juldagen, denna gång 100-åringen. Jag borde nog ge en återberättelse eller åsikt om filmen men jag kan säga att den får 
/ 5 prickiga tantkoppar. 
Mest för att den var ganska extrem, men fortfarande hade ett klokt budskap:
"Livet, det är vad det är och det blir vad det blir"

Men sen tycker jag ju faktiskt att vissa saker kan man fixa själv i livet också. Det kallas ansvar!
 
Adjö från TT 
 
 

Julafton 2013

Hej!
 
Det är den 24:e December och datum för Sveriges julafton (ja, jag har börjat ifrågasätta lite varför just vårt land inte gör som resten av de engelsktalande länderna och firar den 25:e? Nåväl, nog om den diskussionen). Ljusstakar står i fönstrena, julkalendern avslutas med buller och bang, släkten plingar på och alla blir överdrivet mätta efter julbordets slut. Det finns oändligt många skyltfönster, reklamkampanjer, erbjudanden, godjul-hälsningar och bloggar som alla vill sprida "julfriden". Men vad är egentligen julfriden? I vår släkt här hemma kom vi fram till att varför vi firar julafton är för saligheten. Ingen förstod riktigt vad vi menade. Men det kvittar, det är lika mysigt med jul ändå!
 
Ingen julblogg utan bilder, såklart, så GOD JUL och ETT GOTT NYTT inlägg från tonårstanten!
 
 Släkten i vardagsrummet

Julen, har jag insett i år, handlar mycket om att ge och ta. Att bry sig om andra, att egentligen kanske ge mer än man tar. Och att inte kräva tillbaka hela tiden. Tiden av altruism dunkar i takt till hjärtats slag under december månad. Bry er om andra nu, i hela världen, helst hela året runt! 
 
Min systro, faster Sara, min broder och kusin Ebba
 
Julen för oss här hemma handlar främst om att vara med varandra. Vi skulle egentligen kunna ta bort presenterna och bara äta knäckebröd till julmat, vi har lika roligt ändå. Jag är alltid, och kommer alltid, vara glad över att jag har en så fin familj.
 
 
... och så fina syskon. De gör mig glada varje dag och julafton är inget undantag. Nedu och hum <3
 
Min finaste farmor i världen
Som alltid lyssnar, tjafsar och finns där
 
 Någon som ser en such a fabulousness med mina presenter i år? Prickar, Nalle Puh, Jazz och Ljusrosa. Kan det ärligt talat bli bättre? Svar: Nej
---
 
Nu är tid för uppskattning, glädje och kärlek. Och jag välkomnar det med öppna armar, för att jag vet att det är värt det. Jag önskar er en riktigt tantig jul, full av prickiga koppar och mysiga samtal framför brasor i tofflor.
 
God Jul från TT  ❤
 

Starbucks

Hej!
 
Eftersom jag precis upptäckt lyckan med att kunna blogga var jag vill med bloggappen så är jag lycklig (as much as it kills me att det är en modern teknik som tanter inte borde förstå sig på, så gör jag tyvärr det ändå...). Jag är ju trots allt ingen riktigt tant. Bara tonårstant. (Sa jag just det där?!)
 
Hursom mina hjärtevänner så är det jag vill komma fram till denna bild:
 
!!!
 
Ojojoj tänker man, en superfab guldpeng, nu har jag gått och blivit miljonär!! Nej jag måste krossa era hjärtan och säga att det tyvärr bara är en chokladpeng. Jag vet, det är förbluffande svårt att se skillnad! Rik av den blev jag inte men det är det första jag köpte på det nyöppnade starbucks i T-centralen! 
Starbucks öppnar i Stockholm och det första mitt 16-åriga sinne kommer att tänka på att köpa är en chokladpeng. Såklart!
 
Adjö från TT ❤

Jullov

GOD JUL!


I got a candy cane! Glad tant! Tack Astrid ❤
Nu är det ä.n.t.l.i.g.e.n. jullov. All kämpan och hopplöshet i skolkorridorerna får ta en paus, i alla fall från skolmiljön. Det behövs.

Som tant älskar vi juletider. För det betyder te. Och mysiga brasor. Och tofflor! Och Love Actually! Kärlek till det. 

För övrigt så har jag inte många planer (förutom te, tofflor och brasor) under jullovet, så jag vill bara skicka en STOR tantkram till världen, till alla i världen, nära som kära, stora som små, tantiga som töntiga.
Julen, nu kör vi. 

Puss och jullovshighfive från TT ❤

Skridskor, spanjorer, stress & julstämning

Hej!

Först vill jag bara börja med att visa denna fenomenala bild:

Vem kunde tro att salladshålen i matsalsborden kunde vara så roliga? Kärlek till de!

Annars har den här veckan varit stress, ansvar, kaos och kul. Det har varit helt otroligt att ha 22 spanjorer. Och helt vidrigt jobbigt också! Men jag måste bara få uttrycka min lycka över min spanjor som bodde hemma hos mig, för han var helt fantastiskt snäll och rolig! Jag kommer sakna honom!


Jag fortsätter att försöka summera den här galna veckan med en bild på nästan hela gänget när vi åkte skridskor. Jag åkte i princip skridskor hela torsdagen och det är en fantastisk underhållning! Jag vill aldrig bli gammal (bara tonårstant är OK) för jag vill åka skridskor utan risker i hela mitt liv!! Mys. 


Nu börjar Julen närma sig (obs. att jag skrev julen med stor bokstav för att min spanjor hette det, fniss fniss han kallade sig själv "christmas" ❤)
Hur som helst, när det är jul är det mysigt och julmarknader är fantastiska miljöer. Det känns som i en film.


Skridskobilderna tar inte slut, här ser vi tanten Gry söndags-åka genom skridskobanan i harmoni.


Mitt i detta kaosiga schema vi hade planerat för spanjorerna ingick en Luciakonsert på skolan. De verkade inte uppskatta den, men det gjorde jag och det är så vackert med körsång. Det var det!

Ja du, det har hänt så mycken den här veckan att jag knappt haft tid att andas, ännu mindre blogga, så detta inlägg kanske blir lite hattigt, men då får det vara så. Man ska acceptera även sina brister. I mars åker vi till Bilbao och då blir det ännu en kaosvecka, förhoppningsvis med lite mindre ansvar för allt och alla.
Men så länge...

Adjö från trötta TT ❤

Julgala & Jobb

Hej!
 

Denna helg - som ännu inte är slut! - har jag dels spenderat med min fina syster i världen på Julgalan 2013. Jag måste ändå få uttrycka, ärligt talat, att Tele2 Arena är den rörigaste arenan jag någonsin besökt. Inte är den särskilt charmig heller. Men efter mycket krims och krams så startade faktiskt showen (oj, det tog tid). Men tidsfördrivet gjorde egentligen ingenting eftersom jag var där med min syster och det finns inte en stund som vi inte hittar något att skratta åt så vi får kramp i magen. Denna gång lyckades jag peta henne i ögonen med FYRA fingrar (hur går det till!?) och personerna bakom oss utgjorde liksom ett tak av fötter över våra huvuden och det var näst intill omöjligt att inte bemärka. Ja, det var ju en upplevelse det, trots den knasiga galan.
 
---
 
För övrigt har det varit mer jobb och mindre tid den här helgen, och idag är det lite samma sak. Om två dagar kommer min utbytesstudent Julen. Från Baskien. I en vecka. Japp. Nu kör vi...
 
 Tja inte de finaste bilderna kanske, men där ser ni i alla fall hur det såg ut! Nedanför satt folk och hade julbord.. Som sagt: rörigt.
 
Adjö från TT 

Kärleksbak & Livet

Hej!

Med rosa förkläde intar jag nu igen köket och dess redskap för att denna gång konstruera och skapa en kladdkaka fylld med hallon på diverse överraskande ställen - och dessutom i hjärtform!
Jag gillar att baka. Det ger mig energi på något konstigt vis, jag ser alltid fram emot det och det är en av de få platser som jag faktiskt kan hålla lite koll på vad som händer och oftast inte misslyckas med det jag gör.
Dessutom blir det något gott att äta som slutgiltigt resultat! Kan ju inte bli bättre.
 
---
 
I övrigt är det nu tiden för mörker, kyla och mys. Tre väldigt konstiga kombinationer som egentligen inte borde gå att kombinera, men det är vad vi kallar vinter här i Sverige. Och det kommer det vara i några måndader till. Jullovet ligger på lut om någon vecka eller två och denna gång har jag ärligt talat ingen aning om hur mitt vinterlov kommer se ut. Jag försöker övertyga mig själv om att det är en bra sak, men jag är inte så bra på det där med att inte ha planer och bli rastlös. Inaktivitet = händelselöst. Förhoppningsvis ordnar sig saker av sig själva, till skillnad från resten av allt annat i livet.
Kakan är i ugn och snart redo för foto och florsocker! Patiance, my dear, patience...
 
 
Adjö från TT 

Välkommen

♥ Goddag mina hjärtevänner! ♥ Jag är en 17-årig tjej som lever i ungdomens djungel, men tänker i tanternas sinne! Med inspiration från boken "Supertanten" skriver jag och bloggar om allt mellan himmel och tant-tips. Bakning, klädfynd, musik, vänner, böcker, filmrullar, skola, livet, allt! Med prickar, tekoppar och kjolar i centrum kan du följa mitt "gladlynta" liv som tonårstant 2014

RSS 2.0